Міжнародний Бізнес-Форум «SUMY INVEST BRIDGE-2019»

21 05 19На базі Сумської ТПП пройшов «МІЖНАРОДНИЙ БІЗНЕС-ФОРУМ «SUMY INVEST BRIDGE-2019». Вихід на нові ринки залишається важливішою задачею для компенсування втрат на російському напряму.

Голова Ради Асоціації «ЗЕД», як учасник форуму і один із спікерів та модератор панелі доповів про деякі нові підходи щодо опанування нових ринків. В цьому сенсі Сумська ТПП залишається ключовим гравцем для об’єднання зусиль місцевих підприємств, адміністрацій та рад в напряму організації продуманих та ефективних кроків забезпечення присутності та збільшення експорту до зарубіжних країн.

В цілому постає дуже важливе питання: місцеві підприємства наповнюють місцевий бюджет, в тому числі за рахунок експорту, а чим допомагають місцеві органи влади бізнесу? Можливо вже пора поставити це питання на державному рівні.

За нашої моделі постійної зміни керівництва на всіх рівнях посадовці не встигають набути відповідного досвіду з питань підтримки експорту та промисловості. І, можливо, треба підготувати загальні рекомендації на державному рівні. Вже напрацьовані дуже цікаві успішні історії в окремих регіонах.